top of page

Rijstpap maken vanuit uw kot

Bijgewerkt op: 26 mei 2020



Op woensdag 27 mei om 20 uur zijn wij voor jou op post in de meest gekende bruine brasserie van Antwerpen: Brasserie De Post! Pre-corona geroemd om zijn lekkere oer-Belgische gerechten, gezellige sfeer en grappige uithangborden. Nu speciaal voor jou online om samen een nostalgisch gerecht klaar te maken. Samen met jou maakt de chef zijn heerlijke rijstpap klaar. Benieuwd of deze beter smaakt dan die van de bomma?



Ingrediënten:


- 150 gr suiker

- 1,5 l volle melk

- 150 gr dessertrijst

- 1 vanillestok

- bruine suiker

- snuifje saffraan

- een gouden lepel 😉


Recept

  1. Meet de juiste hoeveelheid rijst en suiker af en giet ze in een pan.

  2. Voeg de melk toe aan de rijst en suiker. Breng deze aan de kook op een zacht vuur.

  3. Snij het vanillestokje door en haal het binnenste eruit met behulp van een mesje.

  4. Voeg de saffraan toe.

  5. Blijf zachtjes roeren tot de rijst gaar is.

 

Dit artikel werd geschreven voor vanuituwkot.be, een online platform gecreëerd in coronatijden in opdracht van Universiteit Antwerpen.

Ben jij ook creatief bezig in quarantaine? Laat het ons weten!

0 opmerkingen

Comments


bottom of page