top of page

Studentenjob in coronatijden

Bijgewerkt op: 1 apr. 2020

Door de maatregelen in verband met het Covid-19 virus zitten heel wat studenten zonder studentenjob. In verschillende sectoren is het nu echter extra druk. Hier zijn een aantal jobs die je wél nog kan doen.


1 Bij supermarkten zit je goed


In deze periode worden er heel wat extra studenten gevraagd in supermarkten om rekken te vullen, kassawerk te doen of leveringen uit te pakken. Met dank aan de hamsteraars!

2 Maaltijdkoerier


Nu heel wat restaurants gesloten zijn, wordt er veel meer eten besteld. Bovendien bieden heel wat restaurants die dat gewoonlijk niet doen nu ook maaltijden aan huis aan. Op verschillende plekken worden er op dit ogenblik extra mensen gezocht om maaltijden te bezorgen.


3 Koerier/medewerker van de postdiensten


Doordat alle niet-noodzakelijke winkels (zoals winkels die kledij verkopen) gesloten zijn, wordt er veel meer online geshopt. Op verschillende plaatsen worden er nog koeriers gezocht om pakketjes tot bij de mensen te brengen.

4 Online schoolhulp


Nu alle scholen gesloten zijn, moeten de studenten en leerlingen zelf leerstof verwerken. Het kan dus een idee zijn om online hulp aan te bieden.


5 Landbouw


Verschillende boeren hebben mensen te kort doordat er dit jaar veel minder gastarbeiders zijn dan andere jaren. Ook daar worden studenten gevraagd om te helpen met de oogst. Laarzen aan en het veld op!

6 Boodschappen doen


De vraag naar het leveren of afhalen van boodschappen is enorm toegenomen. Verschillende diensten die hiermee bezig zijn zoeken extra mensen. Je kan ook als vrijwilliger boodschappen doen voor ouderen.

Ten slotte stellen veel studenten die een studentenjob hebben zich de vraag of ze recht hebben op een vergoeding indien de onderneming waar zij voor werken tijdelijk de deuren sluit. Het antwoord is nee: als jobstudent die zijn studentenwerk tijdelijk verliest, word je niet beschouwd als tijdelijk werkloos. Je hebt dus ook geen recht op een uitkering.


Wordt het voor jou moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen, neem dan contact op met de Sociale Dienst. Hun contactgegevens vind je hier.

 

Dit artikel werd geschreven voor vanuituwkot.be, een online platform gecreëerd in coronatijden in opdracht van Universiteit Antwerpen.

Ben jij ook creatief bezig in quarantaine? Laat het ons weten!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page