Voor onze zesde Blok Break nodigde Andy Fierens zijn maatje, zanger, presentator, stofzuigliefhebber en muziekenthousiasteling Marcel Vanthilt uit. Het werd een avond waarop veel gelachen werd, zowel op als naast het scherm. We gidsen je even door de hoogtepunten:
# 1 Tv is saai
Hoewel Marcel van alle markten thuis is (tv, radio, live podia ... you name it) heeft hij een duidelijk standpunt over de tv-programma's van vandaag. Véél liever doet hij een beetje gek na 1 uur 's nachts op VTM, gesponsord door Apple. Want dat is er overal, zelfs in Peer.
# 2 Beyoncékont
We waren dertien minuten ver in de livestream toen Marcel besloot dat we gerust wat bloot mochten zien. Na een jammerlijk ongeval heeft hij behalve een stuk ijzer in zijn hand ook een wat hij noemt 'Beyoncékont'. Die wilde hij graag laten zien, en Andy was er als de kippen bij om het lichaamsdeel te inspecteren.
# 3 Cursussensong
Na een oproep om een cursus te delen waar jij hard op gezwoegd hebt het afgelopen academiejaar, had Andy toch een aantal A4'tjes met titels verzameld voor Marcel. Die vond prompt een leuk deuntje op zijn semi-moderne piano en ging ermee aan de slag. Het leukste cursussenlied ooit kwam zo tot stand op Campus Drie Eiken. Wie had dat ooit gedacht?
# 4 Clouseau
Kris Wauters van Clouseau heeft een schilderij van Marcel Vanthilt gekocht. Marcel noemt hem en zijn broer "toffe gasten", maar over hun muziek heeft hij andere ideeën.
# 5 Noodzakelijk shoppen
De grenzen zijn weer open, hoera! Maar Marcel gelooft niet echt in de regels die daarbij horen. Hoe verklaar je de uitspraak van Pieter De Crem dat je enkel de grens over mag voor noodzakelijk shoppen? Andy en Marcel maken een boodschappenlijstje.
# 6 In de rij voor Delvaux
Jurk en mondmasker die matchen: onze koningin deed het ons al voor. Marcel merkt op dat er rijen mensen staan aan te schuiven voor de luxewinkels in de buurt van de Bourlaschouwburg. Hoewel Andy ooit eens buitengezet is in zo'n winkel, bedenken hij en Marcel een plannetje om mee in de rij te gaan staan.
Livestream gemist? Je kan hem hier herbekijken.
Dit artikel werd geschreven voor vanuituwkot.be, een online platform gecreëerd in coronatijden in opdracht van Universiteit Antwerpen.
תגובות